Weer blij zijn!!!

blog

Ook nu is het belangrijk om blij te zijn. Te beginnen met de kleine dingen. De zon die schijnt, een vogel die zingt, een bloem die bloeit of gewoon een mooie wolken lucht. Allemaal dingen waar ik blij van word. Toch kan het soms lijken dat je dit allemaal niet meer ziet. Je ziet alleen de regels en wat niet meer mag, de mensen en bezigheden die je moet missen.

Regels

Ja die zie en voel ik ook en daardoor mis ik ook veel.

Gedeeltelijk is dat een keuze van mij. Door me terug te trekken en geen contact te zoeken, maar het is ook een keuze om het juist op te zoeken. Wel contact te maken en dingen gaan doen.

Ja, afgelopen week ging het schilder-uitje i.v.m. storm en corona niet door, maar vorige maand heb ik er volop van genoten. Waar blijf ik nu bij stil staan. Ik kies voor het uitje van vorige maand. Heerlijk bezig geweest in de natuur met kleuren en mooie mensen.

Het schilderij bij deze blog is toen ook gemaakt. Het staat op een zichtbare plek in mijn woonkamer en elke keer dat ik het zie word ik blij. Het woord verheugt komt dan bij mij op. Ik zou er zo tussen willen gaan staan en mee gaan zingen.

Zingen maakt mij blij.

Dat zingen gaat binnen kort weer gebeuren. Nog anderhalve week en dan start het koor waar ik op zit weer. Het zal anders zijn, zeker, maar we gaan weer zingen.

Zo is er aan het begin van het nieuwe seizoen veel wat er weer te doen is. Thuis of ergens anders. Wat wordt jouw keuze? Ga je meedoen aan waar je blij van wordt of niet?

Nu zeg je misschien, “ja maar Rutte zegt…..”. Klopt we zitten met beperkingen, maar dat wil nog niet zeggen dat we niet kunnen doen waar we blij van worden. Misschien zal het anders gaan dan anders en kunnen we niet alles doen, maar als we creatief denken is er altijd wel een mouw aan te passen.

Mijn uitdaging is om dat te blijven doen waar ik blij van word. Misschien anders, maar wel zo dat ik een lach op mijn gezicht krijg.

Wat wordt jouw uitdaging? Of kan je niets bedenken, zit je vast in dat niets meer kan/mag? Neem gerust contact op om een keertje te sparren.

Wees verheugd met alles wat je mag en kan doen.

#blijzijn #weesblij #verheugt #weesverheugd #ruttezegt #creatiefdenken #ereenmouwaanpassen #nietskanmeer #nietsmagmeer #zingenmaaktblij

Over de auteur

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>