Rust en ontspanning

In deze tijd van corona zou je denken dat je weet wat rust is, maar is dat wel zo. Ja we zijn stil gezet. Zeker aan het begin kwamen er steeds meer kruizen in mijn agenda doordat er van alles niet door ging. Het werd stil. Heel stil om me heen.

Ik heb veel gewandeld, gelezen en ontspannen. Eigenlijk genoot ik wel van de rust, zeker in het begin. Met een paar vriendinnen had ik regelmatig bel contact, soms met meerdere tegelijk en dat was heel gezellig. Toch miste ik het om mensen echt te ontmoeten.

Met het versoepelen van de maatregelen kwam er weer wat in mijn agenda te staan. Ik ging voorzichtig weer mensen buiten de familie ontmoeten en ook wat ontmoetingen met kleine groepjes. Hier genoot ik echt van. Weer mensen echt zien en spreken, dat is toch anders dan via een schermpje. Het is echter en warmer.

Rust en vakantie

Doordat de New Wine conferentie niet door ging hebben we met een aantal besloten om samen New Wine te vieren. Op een camping, zodat we buiten waren als we elkaar ontmoeten. Ik laadde helemaal op. De hele dag mensen om me heen en heerlijke gesprekken gevoerd, dingen gezien en vooral veel gelachen. Wel een hele overgang van alleen thuis zitten naar constant mensen om me heen. Op een gegeven moment was het me te veel. Ik zat zo vol en er kon niets meer bij. Bewust ben ik alleen gaan wandelen, telefoon uit. Stilte. Genieten van de natuur en de rust. Ik kwam tot het besef dat ik veel te weinig rust had genomen in deze week. Hierdoor was ik niet aan mezelf toegekomen en liep ik over. Mijn voornemen is om altijd tijd in te plannen voor rust. Om denkbeeldig in mijn hangmat te gaan liggen.

Het echte leven begint weer en nu?

Ik kan me zo voorstellen dat als straks het echte leven weer begint na de vakantie dat ieders agenda weer gaat vol lopen. Dat we weer geregeerd gaan worden door onze agenda. Dan vraag ik me af of we niets hebben geleerd van de tijd dat we lege agenda’s hadden? Dat we de rust (verplicht) kregen om stil te staan bij onszelf, onze geliefden en ons geloof? Tijd voor wat echt belangrijk is.

Geconfronteerd met jezelf

Ja het kan vervelend zijn als je de tijd heb om over jezelf en je leven na te denken. Je wordt dan geconfronteerd met dingen die je misschien niet wil zien of weten. Toch kom je op zulke momenten dichter bij jezelf en dan is de vraag wat doe je met alles wat je hebt ontdekt. Laat je het sudderen, stop je het zover weg zodat je er niet aan gaat denken of pak je het aan.

Nu is het moment om aan de slag te gaan met je ontdekkingen.

Hoe? Vraag een gratis gesprek aan via het contactformulier door op de groene knop te drukken.

#ikwilrust #ontspanning #mijnagandalooptvol #dichterbijmezelf

Over de auteur

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>