Wat heb ik mezelf aangedaan????

Wat heb ik mezelf aangedaan? Elke dag een post (privé) en elke week een blog.

Daar zit ik nu dan achter mijn laptop. Al een paar ideeën uitgewerkt en weer weg gegooid. Maar het is vrijdag, die blog moet er straks echt uit. Nu dan maar over wat ik deze week mocht mee maken.

Iedereen heeft het over mondkapjes op doen. Ik heb er zo’n hekel aan. Ik wordt er opstandig van. Het is tenslotte een advies. Ik ga bewust naar de supermarkt als het rustig is, zodat ik goed afstand kan houden en een ander niet tot last ben. Woensdag op de opleiding zitten we gelukkig maar met 12 studenten in een hele grote ruimte. Dat ging goed. gelukkig geen mondkapje.

Toch een mondkapje

Alleen toen kwam donderdag. De 1e dag van de Senior Coach training van TotalBalance. De regel was mondkapje op en als je zit mag die af. ☹ Wat ga ik doen, blijf ik thuis en kijk ik naar de livestream? Of ga ik toch maar een mondkapje opzetten. Ik wilde graag naar de dag toe dus ik heb toch maar mijn mondkapje opgezet. Vreemde situatie, de afstand, het op je plek blijven zitten. Ik voelde me niet meer vrij en dat is iets wat heel belangrijk voor mij is.

Keuze

Nu ik er zo over nadenk, kan ik twee dingen doen. Ik draag hem niet, met als gevolg dat ik veel thuis zal zitten. Of ik zet hem wel op als het echt nodig is en beweeg me vrijer. Het zal er wel op neer komen dat ik vaker een mondkapje op zal zetten en ik zit nu al te bedenken wat ik allemaal op die dingen kan tekenen. Want zeg nu eerlijk die blauwe dingen zijn toch saai. Ja ik heb ook een stoffen gekocht, maar daar krijg ik het echt benauwd van.

Voor wie doe je het.

Soms doe je niets niet voor jezelf, maar voor de ander. Zodat die ander zich prettiger voelt, gewaardeerd en gezien. Dat kan op dit moment een mondkapje zijn, maar soms ook een deur voor iemand open houden, iets lekkers meenemen of gewoon even de tijd voor iemand nemen. Even de tijd om met iemand te praten, iemand zijn verhaal te laten doen, echt aandacht te schenken.

De les die ik uit deze week heb getrokken is om meer naar andere om te kijken. Iets voor hen te doen. Vaak is het een kleine moeite, maar o zo belangrijk.

Ik wens jullie een heel fijn weekend toe vol mooie ontmoetingen en de tijd om de ander te zien.

Over de auteur

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>