Balans in je leven.

Wat is jouw passie?

Je doet wat je goed kan,

maar word je er ook blij van?

Is het echt jouw passie?

Ik doe wat ik goed kan.

Na de MAVO ben ik een mode opleiding gaan doen. Ik vond het leuk om met stoffen bezig te zijn en zag het helemaal zitten. Ik word mode-ontwerpster. Helaas voor mij  zagen de “creatieve” docenten dat niet zitten. Mijn gevoel van mode was een hele andere dan de gangbare, dus werd niet geaccepteerd. Dan maar de economische kant van de opleiding, want met cijfers ben ik goed.

Na het MBO ben ik naar de leraren opleiding Economie gegaan en met een record aan herkansingen heb ik het toch in vier jaar gehaald. Zo werd ik docent economie. Jaren heb ik met plezier lesgegeven, maar dat lag meer aan de leerlingen dan aan het vak. Ja ik was docent economie, maar ik gaf van alles tot Engels toe. Ik gaf ook weer mode en daar werd ik echt blij van.

Boekhouder.

Doordat ik economie gaf ben ik eind 2011 gevraagd om de boekhouding te gaan doen van retraitecentrum De Spil. Dan kan ik, dus ben ik ook gaan doen. Het leukste van de boekhouding doen vond ik de mensen die achter de betaling of giften zaten. Ik genoot echt als ik zag dat een bekende op retraite was geweest.

Vorig jaar heb ik Power Life gevolgd bij Carianne Ros en Nelleke de Wit. Daar deden we ook een mini DISC-test. En wat bleek, voor boekhouder heb je veel C (Consciëntieus) nodig en daar schoorde ik het laagst op. Beetje verwarrend. Ik ben dus geen boekhouder. Dan komt de vraag wil ik er wel mee doorgaan? Begin dit jaar heb ik de knoop doorgehakt en gezegd dat ik aan het einde van het jaar stop met de boekhouding.

De boekhouder stopt

Nu is het dan bijna zover. Per 1 oktober is de boekhouding overgenomen. Ik maak kwartaal 3 nog af, rond de leden administratie af en dan stop ik. Vandaag op De Spil de laatste dingen opgehaald en uitgeprint. Mijn naam van de bakjes gehaald en de naam van de nieuwe boekhouder er op gezet. Toch een vreemd gevoel. Na bijna 8 jaar stopt dit.

Niet dat ik stop bij De Spil, want die ligt me na aan het hart, maar wel met dit gedeelte. Het is goed. Het is niet mijn passie.

Mijn Passie

Wat is dan wel mijn passie. Mensen, ja dat is duidelijk. Door de mensen achter de betalingen werd de boekhouding leuk. Ook de leerlingen heb ik altijd met plezier begeleid en hoeveel collega’s heb ik niet mogen helpen. Als counselor en coach mag ik ook met mensen een stukje oplopen.

Mijn ander passie is kleur en creativiteit. Ook deze heb je regelmatig voorbij zien komen. Hoe leuk zou het zijn als ik deze twee kan combineren. Op de achtergrond ben ik hier ook mee bezig.

Als ik er alleen maar aan denk, dan word ik al blij en voel ik de energie stromen. Dat is wat passie doet.

Wil je ook weten wat jouw passie is? Laat mij je daarbij helpen. Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

#passie #watisjouwpassie #doenwaarjegoedinbent #wordjeerblijvan #PowerLife #PowerVrouwen #creatievecoach #balans #jeleveninbalans

Over de auteur

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>