Belemmeringen!!

Wat zijn jouw belemmeringen? 

We hebben allemaal wel dingen die ons in de weg staan om te doen wat we echt willen.  Die ervoor zorgen dat we onze kwaliteiten niet benutten of zelfs niet kennen.   

Gisteren had ik een bijeenkomst van Christen Coaches en daar hebben we doormiddel van een kaartspel gekeken naar belemmeringen. Als je je belemmeringen in kaart hebt, dan kan je kijken wat het gevolg daarvan is en zelfs welke kwaliteiten je hierdoor niet (ten volle) kan benutten. 

Je kan er dan ook voor kiezen om de belemmering aan te pakken, je er los van te maken. Dat is niet altijd makkelijk en soms heb je daar hulp voor nodig, maar de keuze is aan jou. 

Als ik naar mezelf kijk zijn er wel belemmeringen in mijn leven. Ik was met mijn website bezig en het wilde maar niet. Ik ben iemand die het in één keer goed moet doen, ander maar niet. Mijn belemmeringen waren in dit geval: Ik ben niet technisch genoeg. Dit snap ik niet. Ik ben dyslectisch (gelukkig een lichte vorm). Daarnaast is hulpvragen ook wel een belemmering. Het gevolg was dat de website niet in de lucht kwam.  

Tegenwoordig zijn er hele handige programma’s die je helpen bij het bouwen van je website. Dus hoef ik niet zo technisch te zijn. Eigenlijk zijn ze heel eenvoudig en je kan je stukken laten controleren op taalfouten. Hiervoor had ik wel wat hulp nodig van mijn neefje. Hij liep er tegen aan dat het programma te eenvoudig was, maar doordat hij er was kreeg ik de moed om verder te gaan.  

Je hebt dus een keuze. Blijf je tegen je belemmeringen op kijken en zet je jezelf in een slachtofferrol of kies je ervoor om met je belemmeringen aan de slag te gaan. Ze te doorbreken en jezelf ervan te bevrijden.  

Het is echt een keuze en die keuze ligt bij jou. 

Wat houdt jou tegen?  

Waar loop jij tegen aan?  

Wil je er iets aan doen of niet? 

Aan jou de keuze.  

Wil je hier over doorpraten? Neem dan contact met me op. 

#christencoaches #seniorcoach #belemmering #keuzes #kiesvoorjezelf #jeannetcounselingencoaching

Over de auteur

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>