Creatieve materialen – fase 5

Acrylverf

In de checklist staan een aantal hulpmiddelen, maar het belangrijkste is de Acrylverf.
Nu zijn er heel veel soorten en kwaliteiten acrylverf. Als je ze gaat gebruiken kijk dan naar de dikte van de verf en of ze te mengen zijn. De goedkopere merken willen nog al eens dun zijn en sommige zijn ook niet te mengen. Afhankelijk van wie er mee gaat werken of je die kan gebruiken.

Zelf gebruik ik altijd het merk Amsterdam. Ik moet kunnen mengen. Geef mij een slechte kwaliteit verf en ik ben weg. Ik erger me aan de verf en kom niet daar waar jij me hebben wilt.

Zet de materialen in die passen bij je cliënt. Is iemand heel precies, geef diegene grote kwasten of paletmessen. Is iemand erg grof geef dan niet te grote penselen.
Nog mooier is als je iemand met zijn vingers laat schilderen. Je laat je cliënt dan veel dichter bij het gevoel komen.

Ik gaf een keer een Webinar over creatief coachen, samen met nog twee coaches. Na dit webinar sprak ik één van de kijkende coaches die mij vertelde dat haar cliënt niet naar het verleden kon. Ze had geen woorden. Nadat ze ons Webinar had gezien gaf ze de cliënt opdracht om het te schilderen. De cliënt die van schilderen houdt was helemaal in haar element en maakte een groot werk, nam dit mee naar de volgende sessie en toen kon ze, d.m.v. het schilderij, wel over haar verleden vertellen.

Ik wil je uitdagen om eens een doek (40x50cm bijv.)te nemen en ga dan vanuit je gevoel schilderen met je vingers.
Ik wens je daar heel veel plezier bij.

Dit was de laatste fase van de checklist.

Heb jij de checklist al gedownload?

Over de auteur

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>