Wat is Coaching?

Regelmatig wordt er aan mij gevraagd wat in nu doe. Wat coaching inhoud. Laats werd het mij gevraagd door een oude man van in de 90. Hij vertelde er gelijk bij dat hij alleen verstand had van elektriciteit. Ik reageerde met dat het eigen op het zelfde neerkomt.

Storing

Als je merkt dat een apparaat storing geeft, dan kan je er voor kiezen om het na te kijken en er iets aan te doen of niets doen. Als je niets doet, dan is er de kans dat het probleem groter wordt. Kies je er dan nog steeds voor om niets te doen, dan kan het zelfs gebeuren dat je kortsluiting krijgt en alles uitvalt. Dat begreep hij.

Van storing naar kortsluiting

Wat ik doe is ongeveer hetzelfde als u deed. Mensen kunnen naar me toe komen als iets niet lekker loopt. Dan kunnen we er samen naar kijken en is het vaak ook zo opgelost. Mensen kunnen er ook voor kiezen om er niets aan te doen en dan kan het zijn dat het helemaal niet meer lekker loopt. Als ze er dan voor kiezen om naar mij te komen en in gesprek te gaan, dan kunnen we samen er naar gaan kijken en ermee aan het werk gaan. Er zijn ook mensen die er niets aan willen doen. Gewoon doorgaan en maar zien waar het schip strand. Grote kans dat die in een burn-out terecht komen. Zeg maar kortsluiting krijgen. Als ze er dan voor kiezen om in coaching te gaan, dan is er aardig wat werk te verzetten maar gaan ze er beter uit komen.

Dit snapte de man en hij wenste me veel succes met mijn praktijk. Hij dacht dat ik wel een goeie was, omdat ik het zo goed kon uitleggen.

Altijd fijn om een compliment te krijgen.

Wil je meer weten over coaching of een kennismakingsgesprek. Neem dan contact met mij op.

Over de auteur

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>