(on)Rust in je leven

blog

Wat is dat eigenlijk, rust?

Het lijkt wel of we het woord rust niet meer kennen.

Onrust

Afgelopen zondag, de rustdag, ging ik een stuk wandelen om de Giessen, het riviertje dat door ons dorp stroomt. Ik dacht heerlijk de rust op te zoeken, maar dat had ik mis.

 Het was zo druk op de Giessen. Zo veel boten en dan de meeste volle kracht vooruit. Wat een herrie gaf dat zeg. Ik liep verder en dacht, zijn deze mensen nu echt van de rust aan het genieten? Ik zag weinig rust. Ik zag vooral onrust. Nog even dit, nog even dat, snel, snel overal snel voorbij. Ik zag mensen op de e-bike ook al zo snel gaan. Geniet je dan nog van je tochtje, van de omgeving en van de rust?

Mag de rust er eigenlijk nog wel zijn?

Het nieuwe seizoen.

De zomer is nu zo goed als voorbij en het seizoen van werk, school, kerk, hobby, sport begint (hopelijk) weer. Anders dan anders en onzeker hoelang we wat mogen doen, maar we staan weer in de aan-stand. Het is dan zo makkelijk om maar door te blijven gaan en onze rust te vergeten.  Zo makkelijk om weer in de stress-stand te schieten. Wil je dat eigenlijk wel? Wil je de stress (weer) hebben? Of verlang je naar rust, naar ontspanning?

Rust ligt op mijn hart.

Rust is een thema dat op dit moment sterk op mijn hart is. De rust die ik heb mogen ervaren door thuis te zitten en echt bij mijzelf te komen en bij God.  Ik sta nu veel rustiger in het leven. Zeker vergeleken twee jaar geleden toen ik in een Burn-out out zat. Zelf wil ik nooit meer terug naar de periode daarvoor. Ik had zoveel stress en was zo moe dat er buiten werken geen energie om iets te doen over bleef.

Gaat het nu helemaal perfect? Nee soms glij ik weer terug in het oude, maar ik merk het sneller op en kan de keuze maken om terug te gaan naar de rust die ik wil.

Challenge

Zoals ik al schreef ligt dit thema me op mijn hart. Graag meen ik jullie daarin mee door middel van een Challenge (uitdaging) van een week. Deze start op 12 oktober. Later meer informatie hierover. Reserveer alvast de datum in je agenda.

Wil je al eerder ermee aan de slag, neem gerust contact op.

Over de auteur

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>