Hoe lang houd jij de rust vast?

De vakantie in hier in midden Nederland weer voorbij. Je merkt het gelijk. Het zwembad was vanmorgen erg leeg (ik was zelfs even helemaal alleen in het zwembad). De speeltuin, waar het vorige week nog een hele bedrijvigheid was met huttenbouwen, is stil. En op gezette tijden hoor je de kinderen nu vanaf het schoolplein. Maar verder is het rustig.

Een paar jaar geleden kwam ik ook in alle rust aan op het MBO waar ik werkte. Ik had echt goed bijgetankt in de vakantie en kon er weer tegen aan. Vorig schooljaar was zwaar, maar ik ben er weer.

En zo ga ik aan de slag. Pittige klas, maar wel heel leuk. De vergadermolen is ook weer gestart, nieuwe collega’s inwerken en pffffffffffffffffffffffff ik loop leeg. Mijn energiereserve is weer opgebruikt en er gaat meer energie uit dan dat er in gaat. Al met al was het met drie weken gedaan. Niet dat ik stop, nee ik ga gewoon door. Straks is het herfstvakantie en dan slaap ik wel weer bij.

Ach je leest het al, dit is niet vol te houden. Toch is het me heel lang gelukt. Tot twee dagen voor de zomervakantie. Toen was het echt op en hield de huisarts mij thuis om erger te voorkomen.

In de tussentijd had ik van alles gedaan om op de been te blijven, maar eigenlijk was ik al te laat. Ik had eerder goede hulp moeten inschakelen.

Hoe zit het met jouw energieniveau? Ben je weer helemaal bij getankt? Ik hoop echt dat dat het geval is. Dat je weer lekker aan het werk mag gaan en de dingen doe die je leuk vind.

Mijn tip voor jou is om echt op tijd aan de bel te treken. Als je merkt dat je je werk niet meer leuk vind, dat het je meer energie kost dan dat het oplevert, dat je leuke dingen afzegt omdat je moet bijkomen van je werk. Laat dan alle alarm bellen afgaan en ga bij jezelf na: “Wat gaat er hier mis? Waar lek ik energie? Waarom heb ik geen tijd voor leuke dingen, hobby’s, vrienden, etc.?

En doe er wat aan.

Het lijkt zo makkelijk, maar ik vond het erg moeilijk en was blij met de goede hulp die ik kreeg.

Kom je er zelf niet uit? Weet je het even niet meer? Neem dan gerust contact met me op. Dan kijken we samen wat ik voor jou kan betekenen.

Heel veel plezier met al je bezigheden en zorg goed voor jezelf.

Over de auteur

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>