Counseling en Coaching

Waarom counseling en coaching?

Ik geniet ervan om mensen dichter bij zichzelf te zien komen Die daardoor meer zelfvertrouwen, rust en balans krijgen en daar ook naar gaan handelen en zichzelf durven laten zien. Door eigen ervaring weet ik wat burn-out, overwerkt of overspannen met je doet. Het maakt je klein, onzeker en bang, maar door coaching en therapie ben ik weer in mijn kracht komen te staan, heb ik balans gevonden en rust. Ik ben dichter bij mezelf gekomen en heb ik de stap kunnen maken om te gaan doen wat ik het liefste doe. Mensen dichter bij zichzelf en bij God brengen. Mensen begeleiden op de weg van heel wording. Ik gun het jou ook dat je gaat doen wat echt je passie is, omdat je zo dichter bij jezelf bent en daardoor meer het leven gaat genieten.

Wat heb jij er aan?

Onbewust doe je misschien dingen die je helemaal niet zo wilt doen. Op je werk, thuis, in de kerk of bij je vereniging. Je gedrag is een innerlijk spel tussen patronen die je in de loop van je leven hebt ontwikkeld. Veel van die patronen zijn nuttig en maken je leven een stuk makkelijker, maar sommige patronen kunnen je ook belemmeren. Investeer in je leven. Jouw leven. En niet alleen jij, maar iedereen in je omgeving plukt daar de vruchten van.

De volgende vragen kunnen aan bod komen:

  • Loop jij vast in je relaties of op je werk?
  • Ben jij gespannen (over)vermoeid, angstig of onzeker?
  • Voel jij je soms onzichtbaar en denk je vaak klein over jezelf?
  • Voel jij de druk van de omgeving van het “moeten”?
  • Weet jij niet meer wat het is om emotioneel stabiel in het leven te staan?
  • Belemmert het jou dat je bepaalde levensgebeurtenissen nog niet hebt verwerkt?
  • Zoek jij een christelijke therapeut of coach?

Hoe kan ik je helpen

De TotalBalance Methode

De TotalBalance Methode is een mix van therapie en coaching, op basis van pastoraat. De therapie is enerzijds bedoeld om het verleden (wie was ik?) een goede plek te kunnen geven en anderzijds om ervan te kunnen leren voor de toekomst. De coaching is voor het heden (wie ben ik?) en de toekomst (wie wordt ik?). Alle drie de onderdelen zijn op basis van pastoraat, waarbij Jezus en het gebed een belangrijke rol innemen in de zoektocht om die persoon te worden zoals God iemand bedoeld heeft.

Groundwork

Leer je patronen in je eigen gedrag en gevoel te onderzoeken en te herkennen. Ben je benieuwd naar welke belemmerende patronen jij hebt ontwikkeld? En hoe je daarin kunt veranderen? Hierbij kan ik je begeleiden.

We werken hier op een integratieve manier. Wat betekent dat we gaan kijken wat bij jou past en daaraan het traject aanpassen.

Combinatie

In de praktijk zal het vaak een combinatie zijn van beide methoden. Dit aan de hand van wat het beste bij jou past op dit moment. Samen gaan we kijken wat je wilt bereiken en hoe jij dat op de juiste manier kan doen. Jij hebt de regie in handen en ik ga je daarbij begeleiden.

Wil je meer weten, neem dan contact met me op voor een persoonlijk gesprek.

 

>